Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kalmary faszerowane ryżem z sosem chrzanowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary
200 g
cebula
80 g
pieczarki
50 g
ryż
40 g
natka pietruszki
2 g
sos
Wywar:
70 g
śmietana
30 g
chrzan
25 g
Sklep Prymat
tłuszcz
7 g
mąka
5 g
żółtko jajek
1
sól
Sklep Prymat
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kalmary faszerowane ryżem z sosem chrzanowym

W osolonej wodzie ugotować kalmary i odcedzić. Ugotować ryż. Cebulę i pieczarki pokroić i dusić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać ryż i drobno pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać, przyprawić do smaku. Farszem nadziewać tuszki kalmarów. Przygotować sos: zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem, dodać starty chrzan i przyprawy, zagotować. Wlać śmietanę roztrzepaną z żółtkiem. Zalać tuszki sosem i zapiec w piekarniku przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 30.05.2012 23:42
wykwintnie brzmi ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak