Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pikatny sos grzybowy

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby
30 dag
wędzony boczek
15 dag
cebula
1 szt.
czosnek
2 ząbki
mąka
2 łyżki
masło
1 łyżka
rosół
2 szklanki
przecier pomidorowy
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pikatny sos grzybowy

Obrać cebulę, wypłukać, pokroić w kostkę. boczek pokroić w kostkę i wytopić. Grzyby umyć, obrać, pokroić. Rozdrobnione grzyby i cebulę, czosnek połączyć z boczkiem i dusić ok. 10 minut. Doprawić do smaku, dodać przecieru pomidorowego, rosołem podlać. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, zagęścić sos, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 16.02.2012 09:53
super,lubię taki gęsty
kriso 11.12.2011 20:18
rewelacja
MAŁGORZATA108 08.04.2011 22:02
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak