Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

smażony karp

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
Sklep Prymat
odrobina pieprzu
jajko
2
mąki
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
smalcu do smażenia
1 łyżka
masła roślinnego
2 łyżki
posiekanej pietruszki
1 łyżka
karp
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: smażony karp

Rybę oczyszczoną pokroić w kształcie dzwonków, oczyścić z ości, posolić i lekko posypać pieprzem. Następnie obtoczyć w mące, rozbitych i wymieszanych widelcem jajkach i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smalec, włożyć kawałki karpia i smażyć z obu stron. Przełożyć do rondla, skropić wodą, przykryć i utrzymywać jeszcze 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Podając na każdym kawału położyć trochę masła roztartego z pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak