Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapusta z mięsem i grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy
4 kostki
mięso na gulasz
300 g
cebula
1 szt
kapusta biała
900 g
marchew
1 szt
pieczarki
200 g
olej
2 łyżki
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
kiełbasa śląska
1
koper świeży
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z mięsem i grzybami

Bulion rozpuścić w 3 szkl. wody.Mięso,cebulę i kapustę pokroić w kostkę.marchew,pieczarki i kiełbasę w plasterki.Mięso podsmażyć na rumiano na oleju,dodać cebule zeszklić.Do bulionu dodać mięso,kapustę i marchew.Gotować do miękkości warzyw.Pieczarki podsmażyć na maśle i dodać do kapusty,następnie dodawać kiełbasę.Potrawę oprószyć mąką,wymieszać i zagotować.Na koniec dodać koperek.Doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 04.09.2010 13:15
super
buksiak12 04.09.2010 13:15
super
Dorota71 04.09.2010 08:58
to musi być pyszne
Dorota71 04.09.2010 08:58
to musi być pyszne
Emilia22 04.09.2010 08:20
mniam mniam
Emilia22 04.09.2010 08:20
ciekawy przepis
annamariakowalczyk3 17.06.2010 21:27
super..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak