Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mandarynkowy filet

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza
2 szt
sól
4 szczypta
Sklep Prymat
pieprz kolorowy
4 szczypta
sok z mandarynek
100 ml
olej do smażenia
100 ml
mąka do obtaczania
4 łyżka
jajko
2 szt
mleko
250 ml
mąka
5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowy filet

Filety umyć, osuszyć i pokroić, każdy filet na dwa płaty.
Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.05.2013 17:48
ciekawe zestawienie składników
cukiereczek 09.12.2011 08:15
super
Margo1 25.04.2011 10:53
ciekawy pomysł..
Margo1 25.04.2011 10:53
ciekawy pomysł..
SmacznaPyza 08.04.2011 10:36
musi fajnie smakować :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak