Frittata mocno wędzona

Frittata mocno wędzona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • boczek wędzony

    15 dag
  • suszone pomidory

    50 g
  • ser żółty

    10 dag
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • dymka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek i pomidory kroimy w paseczki, pietruszkę i dymkę drobniutko siekamy a ser ścieramy na tarce.
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z resztą składników- przyprawiamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, a następnie powoli wlewamy do niego masę jajeczną- zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 25 minut.
Potrawa wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno.
Prezentuje się idealnie pokrojona tak jak pizza.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

20.11.2012 16:38
pyszności

zuzanna_z

16.04.2012 12:19
super

tomek18

20.03.2012 07:30
świetna na śniadanko lub kolacje

Dorian

06.01.2012 15:14
smacznie wyglada

mala2021

20.12.2011 07:47
fajne

Adamorek

15.12.2011 23:54
ciekawe

calliope

17.10.2011 15:32
oryginalne :)

joanna77

14.10.2011 20:55
mniam

AgaS10

12.10.2011 13:56
świetne danie:)

Edyta38

20.07.2011 07:02
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat