Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polędwiczki w cieście francuskim

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
1 kg
ciasto francuskie
1 op
masło
2 łyżki
czosnek
5 ząbków
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
gin
50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w cieście francuskim

Mięso myjemy nacieramy posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. odstawiamy na min 2 godziny, mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron dodajemy w trakcie smażenia gin ciasto francuskie rozwijamy kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem, zlepiamy brzegi pieczemy 40 min w nagrzanym 200s C piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.03.2013 17:11
Świetny przepis
Motorek 25.11.2011 11:30
pycha
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 09:19
pyszności
Monika193
Monika193 24.10.2011 13:59
już sobie wyobrażam jak muszą smakować, super
Wafelek2601 10.08.2011 09:52
niebo w gębie
Krystyna32 12.05.2011 06:55
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak