Truskawkowiec

Truskawkowiec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jaj

    5
  • cukru

    1 szkl
  • mąki

    1 szkl
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

  • Nadzienie:

  • truskawek

    0,5 kg
  • ciastek petitki

    duża paczka
  • wody

    2*200 ml
  • cukru

    15 dag
  • galaretka truskawkowa

    1
  • budynie śmietankowe

    2
  • śmietany kremówki

    750 ml
  • śmietan-fixy

    4
  • cukru pudru

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

piec biszkopt z podanych składników, na średniej blasze. Do 200 ml wody dodać cukier zgotować, dodać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia, dolać kolejne 200ml wody z rozpuszczonymi budyniami, wsypać truskawki i całość gotować mieszając na małym ogniu aż do zgęstnienia. Masę ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru pudru i śmietanfixami, wylać śmietanę na masę truskawkową. Wyłożyć śmietanę ciastkami i polać roztopioną polewą, wstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

19.09.2010 00:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat