Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cielęcina w mleku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina
1 kg
pasta sardelowa
2 łyżeczki
smalec
2 łyżki
rozmaryn
1 gałązka
szałwia
1 gałązka
cebulka
30 dag
mleko
1 litr
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
gałka muszkatałowa
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w mleku

Mięso natrzeć pastą sardelową. Obsmażyć w brytfannie na gorącym smalcu, dodać zioła i połowę cebulek. Zagotować mleko i wlać je do mięsa. Brytfankę wstawić do gorącego piekarnika i piec przez 2 godz. w temp. ok. 180 stopni. Upieczone mięso wyjąć z sosu, ale dbać, by nie wystygło. Resztę cebulek krótko zagotować w sosie, doprawić solą, białym pieprzem i gałką. Mięso pokroić w plastry i polać sosem. Podawać z ziemniakami i brukselką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.08.2012 13:57
fajny przepis
Karolcia12 04.04.2011 13:55
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak