Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

krupnik polski

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa
25 dag
kasza
12 dag
masło
2 dag
ziemniaki
50 dag
śmietana
½ litra
sól
Sklep Prymat
Zielony koperek i pietruszka
żółtko jajek
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik polski

Warzywa opłukać, ugotować wywar, odcedzić i pokroić warzywa. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na odcedzonym wywarze. Do ugotowanych ziemniaków dodać kaszę, pokrojone warzywa, pokrojona kiełbasę, zupę podprawić śmietaną, posolić do smaku. Przed podaniem wymieszać z surowymi żółtkami i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 25.04.2011 21:03
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak