Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja
1 kg
cebula
2 szt
ogórek konserwowy
10 szt
jaja
1 szt
przyprawa do potraw Kucharek
1 łyżka
Sklep Prymat
woda
2 szkl
olej
1/2 szkl
przecier pomidorowy
100 g
keczup pikantny
4 łyżki
cukier
4 łyżki
ocet
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
papryka marynowana
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

Cebulę, paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki. Rozmrożone, dokładnie opłukane i osuszone filety rybne posypujemy Kucharkiem.
Filety rybne obtaczamy w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju.
Wodę gotujemy, dodajemy wszystkie składniki zalewy i gotujemy 3 minuty. Ryby i warzywa układamy warstwami, a następnie zalewamy wszystko zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak