Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

faworki

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek
5 szt.
mąka
1,5 szklanki
spirytus
½ kieliszka
sól
szczypta
Sklep Prymat
tłuszcz
50 dag
cukier waniliowy
Sklep Prymat
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: faworki

Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić na środku wgłębienie i wbić po jednym żółtku, mieszając. Dodać spirytus i wyrobić ciasto. Odcinać po kawałku ciasta cienko rozwałkować i kroić paski o szerokości ok. 3 cm. Nacinać je wzdłuż po środku i przewijać jeden koniec przez nacięcie. Od razu smażyć na tłuszczu z obu stron. Wyjąć i posypać cukrem pudrem wymieszanym z waniliowym cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 13.02.2012 23:22
dobre
iga2 01.04.2011 16:52
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak