Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

paluszki do zup słodkie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
50 dag
masło
15 dag
śmietana
15 dag
drożdże
2 dag
jajko
1 sztuka
sól
Sklep Prymat
cukier waniliowy
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki do zup słodkie

Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać śmietanę rozmieszaną z drożdżami, żółtko, sól, cukier waniliowy - wyrobić ciasto. Z ciasta formować cienkie paseczki takie jak paluszki i układać je na blasze do pieczenia, lekko posmarować olejem, smarować białkiem. Piec w mocno nagrzanym piekarniku do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak