Krewetki z rusztu

Krewetki z rusztu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    1 KG
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • oliwa z oliwek

    1 szklanka
  • czosnek

    1 ząbek
  • tabasco

    4 krople
  • sól

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalkie Prymat

    2 łyżeczki
  • kilka ziarenek pieprzu cytrynowego

  • so z cytryny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki umyć i osuszyć (jeśli mamy mrożone to uprzednio rozmrozić). Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pietruszkę umyć, połowę drobno posiekać. Wszystkie składniki wraz z przyprawami i sokiem z cytryny wymieszać z oliwą. Do zalewy przełożyć krewetki. Marynować w temperaturze pokojowej 2-3 godziny. Piec na grillu 2-3 minuty z każdej strony. Podawać ozdobione pozostałą natką pietruszki i pokrojoną na cząstki cytryną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

07.10.2011 11:45
brzmi ciekawie

Motorek

13.06.2011 00:23
super

Emilia22

23.09.2010 16:57
muszę wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat