Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

placek z fasoli

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
7 szt.
cukier puder
30 dag
fasola Jaś
25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
8 dag
tłuszcz do formy
3 dag
olejek migdałowy
1 szt.
dżem jabłkowy
25 dag
lukier
cukier
35 dag
woda
½ szklanki
rum
(odrobina)

Przepis i sposób przygotowania na: placek z fasoli

Fasolę namoczyć przez noc, ugotować na pół miękko przetrzeć przez sito. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, wymieszać z fasolą, tartą bułką i ubitą pianą z białek. Dodać olejek migdałowy. Przygotować tortownicę wysmarować ją tłuszczem i brzegi posypać bułką tartą. Masę wyłożyć do tortownicy i piec w piekarniku ok. 40 minut. Ostudzić, przekroić na dwie części, posmarować dżemem, złożyć. Wierzchnią warstwę polukrować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 21.11.2011 23:58
super
justyna54 11.04.2011 11:24
ciekawe czy dobre, bo wygląda apetycznie
Misiabe 30.03.2011 00:37
nie słyszałam jeszcze o cieście z fasoli ale wygląda smakowicie!!
1j1o1l1a1 29.03.2011 22:48
ciekawe zastosowanie fasoli :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak