Rosyjski winegret

Rosyjski winegret

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    . .
  • ziemniaki

    3 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • burak czerwony

    2 szt.
  • kapusta kiszona

    300 g
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • fasola biała z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchew i buraki obrać i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości (buraki gotować osobno, aby nie zabarwiły pozostałych warzyw). Wystudzić, a następnie wraz z ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną drobno posiekać. Groszek i fasolę odsączyć. Składniki połączyć, dodać natkę pietruszki i szczypiorek. Z oliwy, octu, musztardy, cukru przygotować sos, polać nim sałatkę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

darek6

03.07.2010 12:27
ciekawe i to bardzo

brygida

16.06.2010 22:32
znam..polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat