Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

krem orzechowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
4 jajka
cukier
10 dkg
skórka z pomarańczy
1,2 szt
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
orzechy
20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: krem orzechowy

posiekane drobno orzechy zarumienić w piekarniku.Żelatynę zalac wodą by napęczniała i się rozpuściła. Białka ubić na sztywną pianę dodac po łyżce cukru i cukier waniliowy i delikatnie połączyć z żółtkami wymieszać z skórką startą i orzechami. Wyłożyć do salaterek i schłodzić przed podaniem można udekorować bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 31.03.2012 16:10
super
[email protected] 06.02.2012 00:10
fahny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak