Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rolada cielęca ze słoniną

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina
1 kg
słonina
15 dkg
sok z cytryny
1 szt
mięta
2 gramy
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
musztarda
3 dkg
Sklep Prymat
smalec
mąka
5 dkg
sól
Sklep Prymat
MADZIENIE
ser biały
20 dkg
koperek
szczypiorek
Sklep Prymat
cebula
5 dkg
kminek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rolada cielęca ze słoniną

Przyprawy miażdżymy mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny i nacieramy umyte wcześniej mięso i słoninę.Odstawiamy na 24 godziny.Mięso dzielimy na kawałki i rozbijamy tłuczkiem i formujemy z nich prostokąt.Słoninę kroimy w cienkie plastry i układamy na mięsie.Suchy biały ser ścieramy na tarce i mieszamy go ze śmietaną posiekanym koperkiem,szczypiorkiem ,kminkiem i usiekaną cebulą.Masa powinna nam wyjść niezbyt gęsta.Taką masą smarujemy słoninę .Całość zwijamy jak roladę i obwiązujemy, i posypujemy mąką.Obsmażamy na smalcu,przekładamy do rondla i dusimy w niewielkiej ilości sosu.Miękkie mięso kroimy w plastry i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 29.03.2011 09:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak