Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy misiek z kremem waniliowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 3 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
budyń wanil na skrobi kukur 1 op
słodzik w proszku 1 łyżka
mleko odtłuszczone 250 ml
mleko w proszku 3 łyżki
jogurt naturalny 3 odtłuszczony
otręby owsiane 2 łyżki
kakao 1 (odtłuszczone)
serek homogenizowany 135 (lekki)

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy misiek z kremem waniliowym

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Otręby wymieszać z proszkiem i kakao. Żółtka utrzeć do białości z połową słodzika. Białka ubić na sztywną pianę, dodać resztę słodzika i ubijać jeszcze przez 10 sekund. Do żółtek dodać mieszankę z otrębami (po łyżce, cały czas miksując na najwyższych obrotach). Odłożyć mikser, łyżką wmieszać do masy pianę z białek. Przełożyć do niewielkiej foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 25 minut. Ostudzić, wyjąć z formy, przekroić na 2 placki, przełożyć kremem.
Krem: Z mleka odlać 1/3 szklanki, rozmieszać w nim proszek budyniowy i słodzik. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobiony proszek budyniowy, zagotować, odstawić do zupełnego ostygnięcia. Serek zmiksować z mlekiem w proszku. Cały czas miksując dodawać po łyżce zimny budyń. Miksować do czasu uzyskania gładkiej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.05.2011 07:56
śliczny
eli82 31.03.2011 09:20
cudo !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak