Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak cytrynowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka
1,5 kg
cytryna
3 szt
cebula
1 szt
wino białe
200 ml
bulion
200 ml
olej
do smaku
cukier
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak cytrynowy

Cytryny myjemy i kroimy na ćwiartki.Kurczaka myjemy,osuszamy i obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju,po czym wykładamy na talerz.Na tłuszczu obsmażamy cebulę,a następnie do rondla wkładamy ponownie ćwiartki z kurczaka oraz ćwiartki cytryny.Całość zalewamy winem i dusimy przez 5 minut.Dolewamy bulion,doprawiamy cukrem i solą,wkładamy liść laurowy i dusimy na wolnym ogniu przez około 45 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.09.2011 21:29
bardzo ciekawy przepis
Iwona45 02.08.2011 17:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak