Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Duszony miętus z boczkiem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miętus
1kg
boczek wędzony
15 dag
olej
1 łyżeczka
cebula biała
2
pomidorki koktajlowe
4
jogurt naturalny
1 szklanka
mąka
1 łyzka
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony miętus z boczkiem

Rybę pokroić na porcje i osolić . Odstawiamy. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni skwarki przekładamy do pojemniczka a tłuszcz zostawić na patelni i na tym tłuszczu podsmażyć cebulkę , dodać do niej łyżeczkę papryki po prostu posypać i zamieszać , rybę osuszona prószymy najpierw mąką i układamy na tej cebuli, dopiero teraz zmniejszamy malutki płomień i smażymy . W między czasie pomidorki pokroić w plasterki albo na cząstki i układamy na rybach . Do śmietany dajemy soli zalewamy śmietaną potrawę . Dusimy tak z 30 minutek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 08.04.2012 11:08
Super!.
IlonaAlbertos 14.09.2011 20:26
Muszę kiedyś zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak