Karkówka w musztardzie francuskiej

Karkówka w musztardzie francuskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ok 1 kg soli

  • słoiczek musztardy francuskiej (tę z całymi ziarnami gorczycy)

  • karkówka

    1 kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dowolny kawał karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej wysypana jest sól na wysokość ok. 1 cm.
Karkówkę smarujemy grubo musztardą. W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st.C) pieczemy przez od 1,5 do2 godz. w zaleznosci od wielkosci karkówki. Mozna ja przez pewien czs przykryc zeby sie musztarda nie przypaliła zbytnio a potem znowu odkryc. Koniec !!!! Reszta, czyli dodatki, wg uznania. Pokroić w plastry i .... am-am !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

14.12.2012 09:03
mniam mniam;]

perla

22.11.2012 13:59
Warto wypróbować

eli_555

09.09.2011 22:58
pychotka

PaniMISIOWA

15.03.2011 20:50
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat