Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KAPUSTA ZASMAŻANA

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona
80 dag.
cebula
1 sztuka
boczek
15 dag.
sól
- do smaku
Sklep Prymat
cukier
- do smaku
kmienek
- -
tłuszcz
- -
mąka
3 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA ZASMAŻANA

Do kapusty dodać wrzącą wodę, cukier oraz tłuszcz i gotować ok. 1 h. Dodać kminek.
Boczek pokroić, usmażyć, skwarki odsunąć a na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę, zarumienić i rozprowadzić wodą mąkę.
Połączyć z kapustą, do smaku dodać cukier oraz sól. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 12.04.2012 18:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak