Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sielawa po polsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sielawa
800 g
włoszczyzna
200 g
masło
100 g
cytryna
1 szt
natka pietruszki
do dekoracji
sól
do smaku
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sielawa po polsku

Sielawę oczyścić ,odgłowić i wypłukać,umytą i oczyszczoną włoszczyznę zetrzeć na tarce w paski i ugotować w 1 litrze wody ,ugotowane jajka obrać i posiekać,posiekać natkę pietruszki,rybę włożyć do rondla z jarzynami i gotować około 10 min na wolnym ogniu ,następnie wyjąć na półmisek i na każdą porcję położyć kawałek surowego masła i cytrynę pokrajaną w stożki,posypać posiekanymi jajkami i natką pietruszki,podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak