Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zraz z wołowiny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
1 kg
boczek wędzony
15 dkg
ogórki kiszone
15 dkg
cebula
15 dkg
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
olej
3 łyżki
grzyby suszone
6 szt
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zraz z wołowiny

Wołowinę myjemy i kroimy w plastry o grubości 1 cm,rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem.Boczek i obraną cebulę kroimy w kostkę dodajemy wcześniej namoczone grzybki,kroimy je i smażymy na małym ogniu pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy.Ogórki kroimy wzdłuż na 4 części.Na rozbite plastry mięsa nakładamy farsz i kawałek ogorka i zawijamy,można zawinąć nitką.Smażymy na głębokim tłuszczu z każdej strony,pod koniec smażenia solimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.06.2012 06:58
znakomity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak