Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 %
1/2 l
woda
1 l
cukier
2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
marchewka
7 plasterków
Liść laurowy suszony Prymat
7 szt
Sklep Prymat
grzyby leśne
3 świeże
cebula
1 szt
Ziele angielskie całe Prymat
21 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Grzyby czyścimy, płuczemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy.
W garnku zagotowujemy 1 l wody. Cebulę kroimy w plasterki, wrzucamy wraz z marchewką do wrzątku. Dodajemy ocet, cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia.
Na dno każdego słoiczka wkładamy po 1 liściu laurowym, 3 kulki ziela, plasterek marchewki oraz cebuli. W słoiku układamy luźno grzyby, zalewamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak