Szaszlyki z piersi z indyka

Szaszlyki z piersi z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    70 dag
  • suszone śliwki kalifornijskie

    10 dag
  • suszone morele

    10 dag
  • oliwa

    8 łyżek
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • imbir mielony

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso kroimy w kostke np 3 cm na 3 cm . Robimy marynate z oliwy , sosu sojowego , imbiru i papryki - wszystkie skladniki dokladnie mieszamy . Mieso z indyka zalewamy marynata i odstawiamy do lodowki na 3 godziny . Nastepnie odsaczamy mieso . Nadziewamy na patyki szaszlykowe sliwka , mieso , morela itd . Szaszlyki grilujemy ok 15 minut , przekrecajac ich co jakis czas i smarujac marynata pozostala po marynowaniu miesa .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgosia6

01.02.2012 18:27
super

madzialena19

29.10.2011 18:34
pycha

marcia71

17.05.2011 00:49
super na grilla

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat