Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Moczka śląska

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
200 g
mąka
200 g
kakao
100 g
cukier waniliowy
2 szt
Sklep Prymat
rodzynki
200 g
migdały
200 g
orzechy
200 g
morele
200 g
gorzka czekolada
1 szt
budyń czekoladowy
1 szt
sok z dwóch cytryn
cukier
ok.500 g do smkau
kawa
1 łyżka
kompot z śliwek
1 słoik
kompot z truskawek
1 słoik
kompot agrestowy
wódka
100 ml
pierniczki
500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Moczka śląska

Pierniki moczymy w wodzie,masło rozpuszczamy i trochę rumienimy. Do masła dodajemy mąkę oraz kakao i robimy zasmażkę. Rozmoczone na miękko pierniki łączymy z zasmażką. Dodajemy kompoty,rozpuszczony w pół szklance wody budyń, pokrojone rodzynki,migdały,orzechy i morele,czekoladę, cukier, zaparzoną w szklance kawę (bez gruntu), sól, cukier waniliowy. Całość zagotować. Do przestudzonej moczki dodajemy sok z cytryny oraz wódkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2011 09:49
fajne
kuklik 23.06.2011 14:57
nigdy nie słyszałam o czymś takim ale mnie ciekawi
Krystyna32 10.06.2011 09:35
fajne
Margo1 28.04.2011 20:51
ja również
Ania67 29.03.2011 18:13
jeszcze nie próbowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak