żółte kokardki z zielonym sosem

żółte kokardki z zielonym sosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    200 g
  • makaron kokardki

    200 g
  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • ser pleśniowy

    80 g
  • czosnek ząbki

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • dymka posiekana wraz ze szczypiorkiem

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa curry

  • gałka muszkatołowa mielona

  • imbir mielony

  • papryka ostra

  • bulion warzywny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• makaron gotujemy z dodatkiem soli i kurkumy,
• szpinak podsmażamy na patelni, a następnie miksujemy z bulionem i serem,
• czosnek i dymkę kroimy w plasterki, podsmażamy na osobnej patelni,
• mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy do smażenia,
• chwilę później na patelnie dodajemy zmiksowany szpinak dusimy 15 min,
• przyprawiamy, zagęszczamy łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody,
• podajemy z makaronem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna223

03.07.2011 19:12
wygląda bosko

Tika4444

11.02.2011 12:10
wygląda ciekawie

polly66

05.11.2010 08:07
za szpinakiem nie przepadam ale kurkuma zrobiła swoje świetny kolor

eli_555

19.09.2010 21:21
Pyszny obiadek.

Grażyna13

13.09.2010 17:31
Robię kokardki ze szpinakiem, ale nie żółte. Skorzystam z pomysłu :)

justyna111

11.09.2010 11:38
super

Lidia11

06.09.2010 22:53
fajnie to wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat