Makaronowe placuszki

Makaronowe placuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu

    25 dag
  • groszku konserwowego

    1/2 puszki
  • kukurydzy konserwowej

    1/2 puszki
  • strąk papryki

    1 mały
  • pieczarek

    5-6 sztuk
  • masła

    1 łyżka
  • jajek

    4 sztuki
  • bułki tartej

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować makaron. Pieczarki umyć, drobno pokroić i odparować na patelni. Lekko podsmażyć na maśle. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przygotowane składniki wymieszać. Dodać tartą bułkę i wbić jajka. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku przyprawami. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor.

Takie placuszki często robię, gdy zostaje trochę makaronu od obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

06.11.2010 22:40
fajne

Smakosz6

27.10.2010 09:00
:::::)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat