Babka ucierana

Babka ucierana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • masło

    25 dkg
  • cukier

    20 dkg
  • jajka

    7
  • olejek rumowy

  • amoniak

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć do białości, wbić po jednym jajku i dodawać po łyżce mąki i cukier. Ucierać, dodawać wszystkie jaja, olejek i amoniak, dokładnie wymieszać, formę wysmarować masłem, posypać tartą bułką, wylożyć masę i piec ok. 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

01.02.2012 10:15
polecam

kasiurek

10.09.2010 10:46
musze spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat