Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane winogrona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 1 kg
Goździki całe Prymat
cynamon
skórka z cytryny
Zalewa:
woda 1/4 litra
cukier 30 dkg
ocet 10 % 1/4 szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane winogrona

Winogrona mogą być białe lub ciemne ,myjemy i układamy w słoikach.Do każdego słoika wkładamy po jednym gozdziku,małym kawałku cynamonu i skrawku skórki z cytryny.Wodę z cukrem solą i octem gotujemy i gorącą zalewą napełniamy słoiki z owocami,dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.10.2011 10:24
pycha
dorotka0000025 02.10.2011 17:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak