Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chleb rodzynkowo-orzechowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
5 dkg
mąka pszenna
50 dkg
mleko
1.5 szkl
mąka z pełnego przemiału
50 dkg[pszenna]
orzechy posiekane
5 dkg
rodzynki
10 dkg
miód
2 łyżki
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
woda
1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb rodzynkowo-orzechowy

Z drożdzy,wody i części mąki zarobić zaczyn o konsystencji gęstej śmietany,do zaczynu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia,następnie podzielić ciasto na 2 części ,włożyć do foremek i pozostawić do wyrośnięcia ,piec w temp.220 stopni C przez 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak