Kruche rogaliki orzechowe

Kruche rogaliki orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    13 dag
  • margaryna

    10 dag
  • cukier puder

    5 dag
  • małe żółtko

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    8 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrobić kruche ciasto , schłodzić w lodówce ok.1 godziny. Formować niewielkie rogaliki i układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec w nagrzanym na 200 *C piekarniku na rumiany kolor-ok.15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rzenia15

11.03.2011 20:42
pycha

Smakosz6

08.12.2010 20:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat