Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa z czerwonej kapusty

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
1|2 główki
seler naciowy
4 łodygi
marchew
2 szt.
piertuszka
2 szt.
cebula
1 szt.
kiełbasa zwyczajna
20 dag
jabłko
1 szt.
kostka rosołowa
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
6 ziaren
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
olej
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy,zalewamy wodą i zagotowujemy.Dodajemy przyprawy. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę a seler w krążki.Warzywa dodajemy do kapusty i gotujemy.Cebulę siekamy,kiełbasę w kostkę i podsmażamy,dodajemy do zupy.Jabłko w kostkę i również do zupy,na koniec przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.07.2012 07:26
Zupy z czerwonej kapusty jeszcze nie jadłam :)
Kopiko1983 21.12.2011 20:40
Ciekawe jak smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak