Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karp po staropolsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
1 kg
rodzynki
100 g
migdały
100 g
mąka
100 g
cebula
100 g
masło
70 dkg
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
natka pietruszki
do dekoracji
cytryna
do dekoracji
bulion
1 kostka
wino czerwone
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po staropolsku

Karpia oczyścić,opłukać i osolić,położyć karpia w brytfance posmrowanej tłuszczem i polać go masłem,następnie wstawić na 15 min do piekarnika,rodzynki,migdały sparzyć i posiekać ,cebulę obrać i pokroić w kostkę,wszystko razem podsmażyć na maśle,dodać łyżkę mąki i podrumienić,podlać rosołem z kostki rozpuszczonej w wodzie -2 szklanki,karpia wyjąć ,położyć na półmisku i polać gorącym ,gęstym sosem,udekorować natką pietruszki i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 10.09.2011 21:29
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak