Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z ziołami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 łyżka
przecier pomidorowy
0,5 l
cebula
1
wywar mięsny
1,5 l
śmietana
1/2 szklanki
masło
4 łyzki
grzanki
1 szklanka
majeranek
kilka gałązek
Sklep Prymat
tymianek
kilka gałązek
bazylia
kilka gałązek
Sklep Prymat
koperek
kilka gałazek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka czerwona
75 dag
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyzeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z ziołami

Paprykę umyj i osusz. Dokładnie usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj paprykę. Wszystko przesmaż.
Cebulę i paprykę przełóż do wywaru mięsnego i gotuj do miękkości. Następnie dodaj przecier pomidorowy i ponownie zagotuj. Przestudzoną zupę zmiksuj. Ponownie zagotuj, doprowadzając do wrzenia. Dodaj zioła i paprykę w proszku.
Śmietanę wymieszaj z mąka. Następnie dodaj do paprykowego puree. Dopraw solą i pieprzem. Całość gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Podawaj z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak