SOS ŚMIETANOWO-PIECZARKOWY

SOS ŚMIETANOWO-PIECZARKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • śmietana 30%

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • bulion warzywny

    1 kostka
  • woda

    0,5 litra
  • mąka

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać,oczyścić i pokroić w cienkie plastry,skropić sokiem z cytryny żeby nie zciemniały.Na patelni rozgrzać olej,zeszklić drobno pokrojoną cebulę,dodać pieczarki.Do garnka z wrzącą wodą dodać kostkę bulionową i podsmażone pieczarki,mąkę wymieszać ze śmietaną i wlać do bulionu z pieczarkami.Wszystko doprawić solą i pieprzem,gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

21.04.2013 11:11
rewelacyjny sosik

Zosia1

20.03.2013 01:41
bardzo smaczny sos

agnieszka214

27.06.2012 09:49
pychota

m1monika

16.05.2012 12:40
pyszny!!!

Łukasz15

25.04.2012 10:01
super

olkaaa

18.04.2012 07:55
super

Papryczka

22.03.2012 22:24
z dużą ilością pieczarek taki najlepszy

anemon

25.02.2012 12:16
Bardzo smaczny sos, pasuje do wielu potraw.

jasiek

04.02.2012 14:45
lubię to

Wacław

15.01.2012 14:26
pyszny sos !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat