Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca z cytryną

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wąróbka cielęca
50 dkg
cytryny
2 szt
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
posiekana pietruszka
2 łyżki
śmietana
5 łyżek
mąka
1,5 łyżki
olej
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
bulion
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca z cytryną

Wątróbkę opłukać,pokroić i obsmażyć na oleju do miękkości,oprószyć solą i pieprzem,następnie cebulę i czosnek obrać,posiekać i podsmażyć też na oleju,mąkę rozprowadzić bulionem,dodać do cebuli i zagotować,do sosu dodać śmietanę,pokrojoną cytrynę i zieloną pietruszkę,sos doprawić do smaku,do sosu dodać wątróbkę ,podgrzać,podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak