Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

barszcz podhalański

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kefir
3 szklanki
śmietana
100 ml
boczek wędzony
300 g
kiełbasa
250 g
jajko
4 sztuki
mąka
2 łyżki
chrzan tarty
50 g
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz podhalański

buraki umyć zalać wodą ugotować wyjąć wywar połączyć z mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody zagotować połączyć ze śmietaną wymieszaną z dwoma żółtkami i kefirem roztrzepać trzepaczką dodać jajka ugotowane pokrojone w cząstki chrzan boczek i kiełbasę pokrojoną w kostkę doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 20.03.2011 18:53
uwielbiam taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak