Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto\" truskawkowe\"
Ubijamy białka ,dodajemy cukier ,a po chwili żółtka .Dokładnie ubijamy .Zmniejszamy obroty robota i dosypujemy mąki i proszek do pieczenia. Na wysmarowana margaryna blaszkę ,obsypana bułką tarta wylewamy ciasto .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175% na 30 minut .Po upieczeniu sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe .Wyciągamy .Studzimy .Przekrawamy na pół .
MASA:
Galaretkę rozpuszczamy w 125 ml wrzącej wody .Kiśle gotujemy w 500 ml wody .Margarynę roztapiamy .Do gorących kiśli wlewamy ciepłą galaretkę i margarynę .Energicznie mieszamy . Wykładamy na jeden blat biszkopta .Przykrywamy drugim ,lekko dociskając .
POLEWA:
Rozpuszczamy wszystkie składniki przeznaczone na polewę na średnim ogniu .Dokładnie mieszamy by nie było grudek z kakao. Polewamy biszkopt .Wstawiamy do lodówki .Ciasto jest najlepsze na drugi dzień ,gdy masa dobrze zastygnie.