Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba w sosie koperkowo-ziolowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z ryby
6 płatów
śmietana 12%
200 ml
ser żółty
8 dkg
cebula
1/2 szt
ser topiony
2 trókąty
oliwa
2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
do smaku
Sklep Prymat
koperek
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie koperkowo-ziolowym

Rybę natrzeć Kucharkiem i pieprzem, cebulkę pokrojona w drobną kostkę podsmażyć na maśle, po zeszkleniu dodać śmietankę, a potem dodać odrobinę wodę i lekko poddusić. Dodać ser i serki topione, dobrze wymieszać, przyprawić i na sam koniec dodać koperek. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem zapiekać 35 min w temperaturze 180 stopni bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak