Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata słodko-kwaśna do mięsa wieprzowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
miód 1/2 łyżeczki
sos chili słodko-kwasny 1/2 szkl
sól 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata słodko-kwaśna do mięsa wieprzowego

Czosnek rozetrzeć z solą, włożyć do miski, dodać ocet, sos chilli, sos sojowy, musztardę, cukier, miód. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Umyte mięso pokroić, włożyć do marynaty, przykryć i pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.01.2014 15:37
z taką marynatą to musi smakować :)
Motorek 29.02.2012 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak