Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Deser z jabłek

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
4 sztuki
sok z cytryny
4 łyżki
rum
4 łyżki
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier puder
4 łyżki
mąka
20 dag
jajko
2 sztuki
półsłodkie białe wino
160 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z jabłek

Jabłka obrać pokroić w krążki wydrążyć gniazda nasienne. Skropić cytryną, posypać cynamonem, cukrem i polać rumem, odstawić. Mąkę wymieszać z winem, dodać żółtka. Z białek ubić pianę dodać do ciasta, wymieszać. Dodać cukier puder i sól. Jabłka zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Jabłka smażyć z dwóch stron. Usmażone posypać cukrem pudrem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 13.06.2012 19:51
dobry deser
MAŁY 09.04.2011 21:00
słodko
Emilia22 23.09.2010 16:55
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak