farsz na pierogi ruskie

farsz na pierogi ruskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
kg ziemniaków ugotowanych
jedna duża cebula
sól
pieprz
1/2 kg sera białego
pęczek koperku
ząbek czosnku

Wykonanie:
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce razem z serem. Zeszklić na patelni pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą , pieprzem, pokrojonym koperkiem. Można dodać do smaku kucharka. Ten farsz można jeść bez pierogów z dodatkiem kwaśnego mleka lub kefiru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

19.02.2011 09:17
lubię ruskie pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat