smażone ziemniaczki z kiełbaskami i kiełkami rzodkiewki

smażone ziemniaczki z kiełbaskami i kiełkami rzodkiewki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    500 g
  • franki wedzone

    300 g
  • kiełki rzodkiewki

    50 g
  • ser pleśniowy blue

    30 g
  • czosnek ząbki

  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

  • papryka ostra

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach,
• studzimy, obieramy, mniejsze kroimy na pół, większe na cztery,
• franki kroimy w kawałki, obsmażymy na oliwie, zdejmujemy z patelni,
• na tłuszczu pozostałym ze smażenia rumienimy pokrojony w plasterki czosnek i imbir,
• dodajemy ziemniaki i chwilę je smażymy, następnie dodajemy kiełbaski i przyprawy, delikatnie mieszamy,
• zdejmujemy z ognia, dodajemy kiełki ( część zostawiamy do dekoracji) mieszamy,
• rozkładamy na talerze, posypujemy pokruszonym serem i resztą kiełków

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

26.01.2011 16:38
robiłem kiedyś pycha

pchelka79

11.09.2010 21:03
podobne

SmacznaPyza

11.09.2010 20:48
te franki to kiełbaski frankfurterki?

mehia

07.06.2010 08:24
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat