faszerowane bakłażany

faszerowane bakłażany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone pomidory z zalewy

    6 sztuk
  • czosnek ząbki

  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • parmezan starty

    30 g
  • sól

  • pieprz

  • bakłażan

  • kuskus

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• bakłażany przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć,
• miąższ pokroić w kostkę, czosnek pokroić w plasterki,
• na oliwie podsmażyć czosnek, dodać miąższ bakłażana, smażyć kilka minut,
• pomidory pokroić w kostkę dodać na patelnie wymieszać, przyprawić, zdjąć z ognia,
• kuskus, zalać 1/2 szklanki wrzącej wody, odczekać kilka minut,
• do masy dodać kuskus, porwane liście bazylii i połowę parmezanu, wymieszać,
• do wydrążonych bakłażanów nałożyć po porcji masy, posypać pozostałym parmezanem i polać oliwą,
• piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Neetka90

30.03.2011 08:53
świetne !! :)

Marzena34

06.03.2011 16:38
warte spóbowania

eli82

22.02.2011 09:23
rewelacyjnie to wygląda

Dorota76

24.10.2010 23:14
świetne jak bym zjadła takie

ewasylwia

11.09.2010 15:36
bakłażana jeszcze nir robiłam zawsze używam cukinie.

Jolanta40

02.09.2010 09:40
apetycznie

Kate131

30.07.2010 21:41
świetne i jak ładnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat