dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    400 g
  • awokado

    2 sztuki
  • groszek cukrowy

    100 g
  • selera naciowego

    2 łodygi
  • sok z cytryny

  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • oregano

  • filet z dorsza

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki dokładnie szorujemy, mniejsze kroimy na pół, większe na ćwiartki,
polewamy oliwą, dodajemy sól, pieprz, paprykę i oregano, mieszamy,
pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez ok. 30 min,
ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem,
obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor,
awokado kroimy wzdłuż na pół, następnie w plasterki, rozkładamy na talerzach,
na awokado układamy groszek i pokrojony w półksiężyce seler naciowy,
sałatkę polewamy oliwą, sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem,
obok sałatki układamy dorsza i ziemniaki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

22.09.2011 10:53
apetycznie wyglada

iknkirke

09.07.2011 16:18
mniam

Dorota76

07.07.2011 21:41
mniam

kotlet

08.05.2011 22:20
rewelacja

ewelina/bunia

24.04.2011 09:46
piękna

iwona332

14.04.2011 11:14
super

Tika4444

28.01.2011 10:15
nie wiem co mi się bardziej podoba: dorsz czy sałatka

marcia71

21.01.2011 23:26
apetyczne i zdrowe

bietka

02.12.2010 08:33
bardzo dobre:)

bogumiła3

15.09.2010 22:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat