Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sznycle cielęce w sosie śmietanowo-grzybowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycle cielęce
2 szt
olej
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
rosół warzywny
150 ml
mąka
śmietana
3 łyżki
sałata zielona
150 g
pieczarki
80 g
boczniaki
80 g
kurki
80 g
natka pietruszki
1 łyżka
ocet
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce w sosie śmietanowo-grzybowym

Mięso pokroić w cienkie paseczki. Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plasterki ewentualnie paseczki. Mocno rozgrzać 1 łyżką oleju na teflonowej patelni. Smażyć na nim mięso kilka minut, na średnim ogniu. Dodać grzyby. Smażyć nie przerywając mieszania, aż do odparowania płynu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Grzyby podlać rosołem. Całość przykryć. Gotować 10 minut. Sos zagęścić mąką, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, wrzucić natkę pietruszki. Sałatę oczyścić, umyć osuszyć. Przełożyć na talerz, skropić pozostałym olejem oraz octem owocowym. Lekko przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak