babka z ryżu i twarogu

babka z ryżu i twarogu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1,5 szklanki
  • mleko

    2 szklanki
  • margaryna

    1 łyżka
  • ser biały

    300 g
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż opłukać,zalać mlekiem,dodać margarynę i ugotować na sypko.żółtka utrzeć z cukrem,ser zemleć.połączyć z ryżem.na koniec dodać ubitą z białek pianę i lekko wymieszać.masę wlać do formy na babkę i włożyć do piekarnika na ok 30 min.do zrumienienia. jak wystygnie, wyjąć z formy.polać sokiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

09.01.2013 09:25
fajna

SYLKA

07.06.2012 09:31
ciekawe zestawienie

stokrotka

13.12.2010 08:29
lubię takie dania

gosia47-47

25.11.2010 15:56
świetna

mehia

18.11.2010 08:16
super :)

asbar

15.10.2010 12:00
ciekawy przepis, trzeba spróbować:)

bietka

06.10.2010 09:25
Bardzo ciekawy przepis:)

edyta44

30.09.2010 19:46
warte wyprobowania

usmiech

29.08.2010 10:12
fajne:)

Josef1

20.07.2010 15:46
przeciekawy przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat